fredag 17 februari 2012

Sänka räntan

Riksbanken sänkte räntan vilket inte påverar mig mycket då jag har bundet större delen av mina lån, jag har bara lite pengar på rörligt. Jag får ett par kronor mer, men det som grämer mig är att jag band räntan, men jag får låta det här bli en läxa. men tidigare har jag tjänat på att binda räntan, jag tänker tillbaka på när jag band räntan på 1 år på 1.29 och därefter på 1.98 i ytterligare ett år. Det var goda tider...
Jag ska inte klaga, när jag pratar med mina föräldrar och de berättar om när de hade räntor på 10-15% har jag det ganska bra.

Det som blir roligt är att se på hur mycket bankerna sänker räntorna, jag själv tror att det väljer att utöka marginalen, vi får se.

5 kommentarer:

  1. Jag låste andra halvan av vårt lån till räntan 3.75% 2-årigt, känns bra!

    SvaraRadera
  2. När låste du lånet och vad har du för ränta på din rörliga del?

    SvaraRadera
  3. Jag låste för några veckor sedan, har inget rörligt del kvar, utan låste den rörliga.

    SvaraRadera
  4. Det är ju tyvärr risken man får ta när man binder räntan. Själv har jag också bundit stora delar av mitt bolån och även ifall jag skulle kunna få lite lägre ränta med rörlig är jag nöjd som det är.

    Räknade med betydligt högre ränta när jag funderade på ifall jag skulle ha råd att köpa ett hus. Så att jag har en bunden ränta på 5 % känns fortfarande ganska "billigt".

    SvaraRadera
  5. Det känns skönt att veta var man kommer att betala varje månad, men jag är lite av en gambler.
    Det blir intressant att se hur mycket bankerna sänker.

    SvaraRadera